fredag 27. mai 2011

På byens tak

Dagens hovedmål ble brått bestemt til å være Vatikanet og Peterskirken. Dagen begynte med en busstur på kryss og tvers i Romas gater, og på turen fant vi ut at det kunne være en god ide å hoppe av for å se nærmere på pavens residens.
Og det kan absolutt anbefales å ta en tur dit. Etter å ha blitt sluppet gjennom sikkerhetskontrollen, og blitt vurdert til å være anstendig kledd, slapp vi inn i verdens største kirke. Inne er det detaljer og utsmykning uten sidestykke, og det var ikke rent få bilder
som ble tatt det inne.
Da vi kom ut oppdaget vi at det var en inngang til som viste vei til kuppelen. Dette måtte undersøkes og straks etter stod vi i en relativt liten kø og fikk kjøpt billetter til byens tak skulle det vis seg. Raskt kom vi opp innvenndig i kuppelen, og det var litt av en opplevelse å stå der oppe under taket og se ned på de bittesmå menneskene som gikk rundt i kirken under oss.
Men så kom utfordringen. 320 trappetrinn senere sto vi så og si på toppen av kuppelen. Her kunne vi gå rundt med en fantastisk utsikt og fotografere Roma.

1 kommentar:

Laila N. Christiansen sa...

Oppe i kuppelen der var vi og - 17 mai for ca 10 år siden! Køen var laaang for å komme inn.. og trappene var en historie for seg! Men - som du sier, det var som å være på Romas tak!

Kose dere masse!